Драмите в БФС нямат край.Борислав Михайлов, който в началото на декември

...
Драмите в БФС нямат край.Борислав Михайлов, който в началото на декември
Коментари Харесай

Драмите в БФС няма край: Боби Михайлов даде Търговския регистър на съда

Драмите в БФС нямат край.

Борислав Михайлов, който при започване на декември предходната година подаде оставка като президент на БФС, е входирал през днешния ден тъжба в Софийския градски съд против решение на чиновник от Търговския указател, видя Sportal.bg.

Повод за това е, че преди седмица ТР отхвърли да впише декларираната покана за привикване на Извънреден конгрес, който би трябвало да се състои на 15 март 2024 година.

“Моля решаващият състав да има поради, че според константата правосъдна процедура, Търговският указател /респ. Агенцията по вписванията/ не могат да работят като правосъдна инстанция при инспекция на декларираните за оповестяване условия ”, написа в жалбата на Михайлов, в която в детайли е обяснено за какво президентът в оставка не е склонен с решението на регистъра.

“Предвид на всичко изложено нагоре апелирам да приемете, че са налице предпоставките за оповестяване в ТРРЮЛНЦ на декларираната за оповестяване покана за привикване на Оценка за съвместимост /конгрес/ на БФС, да уважите жалбата и да отмените отхвърли на Агенцията по вписванията ”, приключва жалбата.

Припомняме, че на 6 декември 2023 година Изпълкомът на футболния съюз взе решение да се организира ексклузивен конгрес, на който да се избере нов президент и Изпълком. Той е плануван за 15 март 2024 година.

Преди седмица обаче ТР отхвърли да впише решението на Изпълкова, поради което, към този миг, няма по какъв начин да се организира ексклузивен конгрес. Днес Михайлов е подал тъжба против ТР и в случай че съдът я почете, конгрес на 15 март ще има. Ако одобри, че Агенцията по вписванията е работила вярно, то тогава възможният ексклузивен конгрес ще се отсрочи във времето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР